The latest version is 4.0

Command a squadron of spaceships
alpha1
Posts: 5
Joined: Mon Feb 20, 2006 12:05 am

is there anyway

Post by alpha1 » Mon Feb 20, 2006 1:01 am

is there anyway to get a full version of the old gmae? the first version in 2-d? i loved that version the newer version confuses me
Alpha 1- has been destroyed
Alpha 1- What no i havent!
Alpha-2 im hyperspacing out of here!
Alpha-3 im hyperspacing out of here!
Alpha-4 im hyperspacing out of here!
Alpha 1- is hit
Alpha 1- haas been destroyed

User avatar
Old Man Johnson
Posts: 541
Joined: Thu Dec 30, 2004 6:38 am
Location: Santa Rosa, CA
Contact:

Post by Old Man Johnson » Mon Feb 20, 2006 5:17 pm

I believe if you bought the full latest version then just e-mail Sean and he'll send you the older versions.

EDIT: I wrote "lastest" instead of "latest" the first time...
My webcomic:
Image

User avatar
Zephyr
Posts: 82
Joined: Sat Feb 25, 2006 5:01 pm
Location: Enfield, North London, UK

Post by Zephyr » Tue Feb 28, 2006 10:38 am

"Using" cargo and passengers would be cool - transport someone from one starbase to another, or deliver a cargo of missiles , or something like that. Or you could be flying a freighter and have to rely on your wingmen to protect you. Docking with weapons factories to reload your missiles would also be good.

User avatar
Fighter_Ace
Posts: 409
Joined: Mon Sep 06, 2004 4:36 am
Location: Sacramento, CA, United States of America - Also can be found somewhere in the land of 1's and 0's
Contact:

Post by Fighter_Ace » Tue Feb 28, 2006 9:57 pm

Zephyr wrote:"Using" cargo and passengers would be cool - transport someone from one starbase to another, or deliver a cargo of missiles , or something like that. Or you could be flying a freighter and have to rely on your wingmen to protect you. Docking with weapons factories to reload your missiles would also be good.


Yeah, that would all be some rich stuff, Zephyr. Problem is, there is currently no use for cargo and passengers in custom ships. I have no idea why Sean included them seeing as how you can't very well use them in combat. There really needs to be the option of making missions where you CAN pick up and protect passengers or cargo! I'de love that! It really would enhance the game and severely contribute to the strategy and complexity of the game! *chants* Add it! Add it! Add it!
My thanks and best regards to all my former submitters.

TheKangaroo
Posts: 492
Joined: Wed Jul 27, 2005 11:07 pm
Location: Hamburg, Germany

Post by TheKangaroo » Wed Mar 01, 2006 4:32 pm

Well, they're internal compartments, right? You can use them as additional armour which could even be repaired by a bot.

User avatar
Garnier
Posts: 177
Joined: Mon Jul 25, 2005 4:11 pm
Location: America
Contact:

Post by Garnier » Wed Mar 01, 2006 4:47 pm

They are for use in the passenger liners and such, otherwise these things would look like nothing.. just armor and command centers. I personally dont like the idea of adding such aspects into this game. It is nice as it is, a simple dogfighting spaceship game that is lots of fun.

User avatar
Zephyr
Posts: 82
Joined: Sat Feb 25, 2006 5:01 pm
Location: Enfield, North London, UK

Post by Zephyr » Wed Mar 01, 2006 6:41 pm

I suppose if you take it TOO far then it would become "Elite" :) but as cargo and passengers are already "there" as it were, it would be nice to be able to use them, and would give the game a bit more depth.
Dinosaurs aren't extinct, they're just hiding behind things.
Kangaroos are just mice standing much closer to you.

User avatar
Fighter_Ace
Posts: 409
Joined: Mon Sep 06, 2004 4:36 am
Location: Sacramento, CA, United States of America - Also can be found somewhere in the land of 1's and 0's
Contact:

Post by Fighter_Ace » Thu Mar 02, 2006 1:00 am

TheKangaroo wrote:Well, they're internal compartments, right? You can use them as additional armour which could even be repaired by a bot.


Aye! But you are missing something. Cargo and Passengers take LOADS of weight onto your ship... severely slowing you down. Also, you have to consider that a daycorn missile can easily smash out two or more at a time meaning you'd have to bring tons (in both aspects) to stay armored! Overall, it would be way more efficient to just make all your armor repair bots at that rate!

P.S. Passengers cannot be repaired! Sean fixed that! :wink:
My thanks and best regards to all my former submitters.

TheKangaroo
Posts: 492
Joined: Wed Jul 27, 2005 11:07 pm
Location: Hamburg, Germany

Post by TheKangaroo » Thu Mar 02, 2006 1:02 am

You're probably right. I didn't quite think that through.

User avatar
ima_gnu
Posts: 186
Joined: Tue Oct 18, 2005 11:57 pm
Location: Kelowna, BC, Canada

Post by ima_gnu » Thu Mar 02, 2006 2:00 am

Thats actually pretty much awesome. I am going to try it and let you know how it goes. (the super-repairbot of dhoom ship)

CC=Command Center
R=Radar
RB=Repair Bot
E=Engine
S=Shield
MT=Missile Tube

I will draw you a picture
......................S
........RB-MT-R-CC-CC-R-MT-RB
....RB.....................................RB
....R.......................................R
....E........................................E
S-CC.....................................CC-S
....CC.....................................CC
....E.......................................E
....RB.....................................RB
....RB..................................... RB
........RB-RB-E-CC-CC-E-RB-RB
......................S


Ok, and it was Thrust 37 and Turn 61

Amazingly survivable ship. I created a scenario where there were about 20 crippled random enemy ships around (like turrets, but with better missiles/radar) and flew through it, got beat up, turned as fast as I could (usually not very fast) and went through again and again until I got blown up. Took....like ten minutes. I guess. I went through the group if cripples about twelve times. It was alctually pretty fun! :D:D:D:D
I poop, therefore I am.

User avatar
Fighter_Ace
Posts: 409
Joined: Mon Sep 06, 2004 4:36 am
Location: Sacramento, CA, United States of America - Also can be found somewhere in the land of 1's and 0's
Contact:

Post by Fighter_Ace » Fri Mar 03, 2006 12:41 am

Coolness ima_gnu :) ! That sounds like a blast... literally :o !
My thanks and best regards to all my former submitters.

Lukov
Posts: 14
Joined: Sun Apr 23, 2006 4:34 pm

Post by Lukov » Mon Apr 24, 2006 8:37 pm

Can Repair Bot repair Repair Bots? I never tested that.

TheKangaroo
Posts: 492
Joined: Wed Jul 27, 2005 11:07 pm
Location: Hamburg, Germany

Post by TheKangaroo » Mon Apr 24, 2006 9:32 pm

Sure it can.

User avatar
ima_gnu
Posts: 186
Joined: Tue Oct 18, 2005 11:57 pm
Location: Kelowna, BC, Canada

Post by ima_gnu » Tue Apr 25, 2006 1:17 am

but can a repaired repair bot repair a repair bot?
I poop, therefore I am.

Lukov
Posts: 14
Joined: Sun Apr 23, 2006 4:34 pm

Post by Lukov » Tue Apr 25, 2006 1:51 am

Isn't that the same question I just asked?

Post Reply