maybe a bug?

Command a squadron of spaceships
Post Reply
User avatar
sid6.7
Posts: 364
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:07 am
Location: WEST USA
Contact:

maybe a bug?

Post by sid6.7 » Mon Sep 05, 2005 7:13 pm

i think i found 1 minor bug in the game
when i try a misson i am making i disabled all
so i could just play it....

now no matter how many times i "enable all"
everytime i play it resets to just that mission enabled
if i have a check mark in it along with all
the others "enabled".....

do you follow me?
if you run..you'll only die tired

TheKangaroo
Posts: 492
Joined: Wed Jul 27, 2005 11:07 pm
Location: Hamburg, Germany

Post by TheKangaroo » Tue Sep 06, 2005 4:13 pm

In other words after you tested your mission it just keeps coming up again and again even after you wanted to play all the missions again?

User avatar
sid6.7
Posts: 364
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:07 am
Location: WEST USA
Contact:

Post by sid6.7 » Tue Sep 06, 2005 4:48 pm

correct....
if you run..you'll only die tired

User avatar
sid6.7
Posts: 364
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:07 am
Location: WEST USA
Contact:

Post by sid6.7 » Fri Sep 09, 2005 5:20 pm

2 more errors...

1 cosmetic...random prob area...when you enter
a number the RING that shows the area should
shrink or grow in relation to the number....right
now it just makes 1 big ring....

posted before...sorry
other i still can't get it to buy the ships i want
for "friendlys" no matter how i try to manipulate
the cash and kind of ship....

again example a frigate costs 122
if i make a random squad = 122 cash
and pick frigate it should buy 1 frigate...
it dont... it buys 3-4 drones instead...
if you run..you'll only die tired

User avatar
sid6.7
Posts: 364
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:07 am
Location: WEST USA
Contact:

Post by sid6.7 » Fri Sep 09, 2005 5:27 pm

oops forgot...another error

if i build more then 2 asteroid fields
the game wont allow me to play it
i either immediatly hyperspace out
or the game starts without my squad...
if you run..you'll only die tired

umeboshi110
Posts: 139
Joined: Tue Oct 11, 2005 1:37 pm
Location: NY
Contact:

Post by umeboshi110 » Wed Oct 12, 2005 4:45 am

that happens when theres too much stuff, and a very strange things happen, like sometimes u become a missile and once i became an enemy ship. i couldnt see it or move it when it came into view, but i ordered it to hyperspace away

bugs i know of:
say u have 4 missile launchers, and they were all used in one turn. now, u cant select any more missiles, but when u press space and click on a missile, if u do it fast enough, between the turn start and the time when the first missile is supposed to shoot, u will shoot the missile. then, if u click on a second missile between the start of the turn and time when the second missile is supposed to shoot, it will also shoot. same for the others. this can be done every turn

yeah that 180 degree turn thingy, problem with ships that are out of ur radars range being hunted down by ai, 9 components in 1 side and no cc, missile jump thing, and low limit to custom ships that everyone knows about

on the ship editor window, it says that yataris are 12 mt and plectrons are 16 mt, while they are 10 and 13 on their info thing on the missiles tab

the speed option for mission editing doesnt seem to work and the direction for the human squad doesnt do anything

increasing the credits of a squadron doesnt change what kind of ships are available to them, just how much can be bought, i dont know if this was intended

sometimes it seems that custom ships with many undamaged repair bots rarely repair when enemy ships with repair bots seem to repair almost every turn, im not sure about this though

also, i would like to know if there is an easy way damage done is calculated and the way it is calculated if it is simple. it seems to me like its completely random.

Post Reply