hosting

A boardgame of world domination
Post Reply
Geeral Monk
Posts: 1
Joined: Sun Jan 11, 2009 1:25 pm

hosting

Post by Geeral Monk » Sun Jan 11, 2009 1:30 pm

hey sean been trying to host 4 days now tryed everthin some help plz m8

REd army
Posts: 1
Joined: Sun Jan 11, 2009 6:04 pm

Hosting A Game behind a router

Post by REd army » Sun Jan 11, 2009 6:06 pm

Monk I have had no luck either I have tried every thing to host a game!!

Jeren
Posts: 8
Joined: Fri Dec 19, 2008 6:09 am

Post by Jeren » Wed Jan 14, 2009 12:32 am

It sounds like, possibly, it's a server issue (if I understand how the network games in Conquest work). I'm sure he'll be able to resolve it in short order.

User avatar
Sean OConnor
Posts: 1299
Joined: Fri Sep 03, 2004 7:47 am
Location: Cambridge, UK
Contact:

Post by Sean OConnor » Fri Jan 30, 2009 3:23 pm

It's almost certainly because you haven't set up your router to forward packets (on port 4875) on to your computer. Each router has its own setup page so it's hard for me to talk you through this as I don't know what sort of router you have. Here's some info for you though which may help.

http://www.homenethelp.com/web/explain/port-forwarding-dmz.asp

Basically, what you need to do is to go to your router configuration page and tell it to forward any packet (just TCP will do if it gives you that option) on port 4875 on to the computer that is going to serve a game.

Post Reply