Possible missile bug??

Command a squadron of spaceships
Post Reply
sorare31
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 6:00 am

Possible missile bug??

Post by sorare31 » Tue Apr 07, 2009 6:05 am

sometimes when i fire a missile(s), it travels much faster than normally and seems to "skip."

There was one instance where i fired an orik directly at a static fuel depot, and it glitched like that and the missile traveled straight through the depot without exploding.

anyone know why this is/how to correct it?

i bought the game on Mar. 13 of this past year, so i have a fairly recent version.

sorare31
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 6:00 am

Post by sorare31 » Tue Apr 07, 2009 6:16 am

by this past year, i mean 2009.

User avatar
Legacy
Posts: 664
Joined: Thu Feb 17, 2005 4:34 pm
Location: Wellsboro, PA, USA
Contact:

Post by Legacy » Tue Apr 07, 2009 6:56 am

It's a known glitch. Sometimes it happens to me a bunch of times in one day, and some days I never see it happen. Hopefully it will be addressed in an incremental update, or as part of a larger update in the further flung future.
"Every man is my superior in that I may learn from him."

Don't take life too seriously, you won't make it out alive!

Skragarak
Posts: 6
Joined: Sat Jul 22, 2006 11:30 pm

Post by Skragarak » Tue Apr 07, 2009 9:36 pm

Well I know that missiles often completely disappear in very large battles (100+ ships), perhaps the bug is related to this.

sorare31
Posts: 9
Joined: Tue Apr 07, 2009 6:00 am

Post by sorare31 » Tue Apr 07, 2009 9:59 pm

Skragarak wrote:Well I know that missiles often completely disappear in very large battles (100+ ships), perhaps the bug is related to this.


how often?

the space predator
Posts: 442
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:09 pm
Location: Montr?al

Post by the space predator » Wed Apr 08, 2009 4:47 pm

But in very large battle, if missile disapear, they make damage.

Skragarak
Posts: 6
Joined: Sat Jul 22, 2006 11:30 pm

Post by Skragarak » Wed Apr 08, 2009 8:18 pm

Not from what i've seen. Last time I played a very large battle, with a ship using 4 launchers, 3 of those missiles fail to launch continuously until at least half the ships have been destroyed - no launch sound effect even, just a long delay when the first three should have fired, then the fourth comes out. It's difficult to tell actually whether the missiles are moving and invisible, or they simply disappear. I lose the ammo as well :cry: :cry: :cry:

the space predator
Posts: 442
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:09 pm
Location: Montr?al

Post by the space predator » Thu Apr 09, 2009 1:08 am

I tink that it is random. Some missile disapear, but some where just invisible.

Post Reply