[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
Sean O'Connor's Games • View topic - Computer can erase barons?

Computer can erase barons?

Conquer the island

Computer can erase barons?

Postby panicboy » Sun Mar 28, 2010 2:31 pm

panicboy
 
Posts: 4
Joined: Mon Jan 11, 2010 6:30 am

Postby amateur » Wed Mar 31, 2010 1:08 pm

I've seen the situation where I cut off a baron and the hut spawns on his hexagon, vanishing him. I've also seen knights disappear without noticing whether it was due to a hut or not - everything moves around, after all.
amateur
 
Posts: 2
Joined: Wed Mar 31, 2010 1:05 pm

Postby edbrannin » Fri Jun 11, 2010 1:57 am

edbrannin
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 11, 2010 1:12 am

Postby ben » Sun Jul 18, 2010 12:04 am

I have seen barons vanish also. It looks like the CPU knows how to retire men.. I would like that skill also.. :D
ben
 
Posts: 9
Joined: Fri Jun 25, 2010 2:45 pm

Postby Legacy » Sun Jul 18, 2010 1:43 pm

Never seen that happen, and I've played a LOT of games with AI. What does tend to happen sometimes, is a baron gets caught in a small bubble of a cut, and the AI loses it without losing many other men.
"Every man is my superior in that I may learn from him."

Don't take life too seriously, you won't make it out alive!
User avatar
Legacy
 
Posts: 664
Joined: Thu Feb 17, 2005 4:34 pm
Location: Wellsboro, PA, USA

Postby Sean OConnor » Mon Jul 19, 2010 4:53 pm

When a territory gets cut in half the game needs to create a new village in the newly created territory. It tries to put it on an open space, but if none are available it tries on a grave, then a tree, then a castle and then finally on a man. It also tries to put it in a central position in the territory.

Are you using a version before 5.0? The algorithm was slightly different then (it tried to put new villages in the furthest top left open position)

There's no (intentional) code for the computer to try and lose one of it's Barons though!
User avatar
Sean OConnor
 
Posts: 1298
Joined: Fri Sep 03, 2004 7:47 am
Location: Cambridge, UK

Postby yogshog » Fri Sep 24, 2010 10:26 pm

As someone who has written programs and had people complain about problems that literally could not happen, I hesitate to say this. However, (unless I missed something big) in the game I just lost (on the version for the ipad) the AI had 2 barons in the same territory and I didn't cut his territory at all, but the next turn (with me almost eliminated) he only had one baron.

Also, it doesn't say in the rules anywhere - when territories are joined, is there any heuristic for figuring out ahead of time which HQ will be kept?
yogshog
 
Posts: 1
Joined: Fri Sep 24, 2010 10:22 pm

Postby the space predator » Sat Sep 25, 2010 8:47 pm

I need to write something, so i create that signature.
the space predator
 
Posts: 442
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:09 pm
Location: Montr?al

Postby Legacy » Fri Oct 01, 2010 7:27 pm

It's the HQ with the largest territory, or the most income(not necessarily the same), not sure which.
"Every man is my superior in that I may learn from him."

Don't take life too seriously, you won't make it out alive!
User avatar
Legacy
 
Posts: 664
Joined: Thu Feb 17, 2005 4:34 pm
Location: Wellsboro, PA, USA

Postby Fusion_power » Tue Oct 05, 2010 7:19 am

User avatar
Fusion_power
 
Posts: 322
Joined: Fri Sep 03, 2004 2:34 pm

Erasing units

Postby Re-Peat » Sat Oct 09, 2010 9:08 pm

Re-Peat
 
Posts: 6
Joined: Tue Dec 15, 2009 8:51 am

Re: Erasing units

Postby Spacehulk » Mon Mar 07, 2011 9:20 pm

Spacehulk
 
Posts: 13
Joined: Tue Mar 01, 2005 4:34 pm

Erasing Barons

Postby Gaspode » Mon Mar 21, 2011 4:19 pm

I can "bank" all players except the baron. But I have seen incidents where the PC has not been starved but the baron has been removed from play.
I have also seen a number of "can't happen" situations where from the first move a warrior has appeared from a 4 hexagon island and done one further move before being starved. Something which I have been unable to myself. I suspect this is a bug, but such things as Barons being removed from play do seem to happen.
Gaspode
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 21, 2011 4:14 pm

Postby Fusion_power » Tue Mar 22, 2011 7:35 am

One of those weird strategy effects in Slay is that the AI will sometimes deliberately put a man in a position to starve with the apparent intent of forcing trees to multiply in an opponent's territory. This behavior is part of the base program for the game.

DarJones
User avatar
Fusion_power
 
Posts: 322
Joined: Fri Sep 03, 2004 2:34 pm

Postby Ber » Tue Mar 22, 2011 10:28 pm

I have observed the same thing as Re-Peat and panicboy, except it my case it was with a knight.

It was on iPhone version, map Ette (5th row, 2nd column), hard. There is a narrow single hex wide, two hex long bridge between the central/left island and the right peninsulas. I had control of the entire main island, and light brown had control of the right peninsula. The AI offered to surrender one turn before I had completely dominated my area. I declined, so brown brought their knight up to the right side of the narrow bridge. In my next turn I finished taking the mainland then moved my knight to my side of the bridge, toe-to-toe with their knight.

On their next turn, their knight simply disappeared. There were no trees, the computer had one territory, other men did not disappear, there was no tombstones, and their territory had not shrunk a single hex in the last turn.

On the plus side it broke the stalemate before I even had to get a baron, but it sure looks like a bug to me!

Sean - I hope I have provided enough detail for it to be reproducible for you!
Ber
 
Posts: 7
Joined: Tue Mar 22, 2011 10:17 pm

Next

Return to Slay

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest