New Features For Conquest

A boardgame of world domination
Post Reply
domination69
Posts: 4
Joined: Fri Feb 18, 2005 4:42 pm

New Features For Conquest

Post by domination69 » Fri Feb 18, 2005 4:45 pm

What do you think would be some good features to add to conquest? Dont make them too insane or they would never be added. I think a difficulty harder than very clever would be nice, and more online features. By this I mean that when you do a network game you have to log on with a user name. There would then be a chat room and a list of hosted games. Everyone could join other peoples game easily this way.
-Jeff S

Clone
Posts: 1
Joined: Thu Mar 31, 2005 12:23 am
Location: California

PPC Improvements I would appreciate

Post by Clone » Thu Mar 31, 2005 12:34 am

I only play Conquest on the PPC.

There are some larger maps that allow you to attack as if the screen wrapped around. With a small screen I am unable to make that particular attack, but still must defend against it. The inability to cross the screen makes maps more challenging, but it can be a hassle if I strand an army. A method of dragging armies and having the edge of the screen move with me would be a great addition.

Otherwise, I freaking love this game.
I'll try anything twice.

Clone

JStephen
Posts: 2
Joined: Sat Dec 17, 2005 10:30 pm
Location: Minneapolis, MN USA

Possible change to the game . . .

Post by JStephen » Fri Dec 23, 2005 8:58 pm

I'd like to see a small change in the way you distribute armies during play. I'd like for the distribution amounts (1, 2, 5, 10, and all) to increase when you hit maybe 500 armies. For example, (5, 10, 50, 100, and all). When you hit 1000, maybe they could grow to (10, 50, 200, 500, and all).

Anyway love the game just as it is... Very addictive. :oops:

Mirage
Posts: 13
Joined: Sat Dec 25, 2004 10:25 pm
Location: North of Sweden

Post by Mirage » Thu Jan 12, 2006 10:05 pm

Why not a gamemode where the first province you choose becomes your capital province, and then you only can reinforce the the provinces connected to that, so if a province is surrounded by enemy territority and it aint your capital you cant reinforce it.

What do you think about this?

lancerunolfsson
Posts: 10
Joined: Sun Sep 18, 2005 9:39 am

Post by lancerunolfsson » Wed Jan 25, 2006 2:05 am

All bellow as optional rules

Allowance for multiple free moves

Allowance for max armies per teritory

allowance for max armies per territory you own

allowance for placing multiple armies in set up (Eg 2 at a time etc)

Greater dificulty attacking across sea

firebirdude
Posts: 7
Joined: Tue Jan 31, 2006 5:47 pm

Post by firebirdude » Fri Feb 03, 2006 1:24 am

There needs to be a way to see exactly how many armies are in a country. Maybe holding the mouse over the country should pop up the number......or somethin. :wink:

User avatar
ima_gnu
Posts: 186
Joined: Tue Oct 18, 2005 11:57 pm
Location: Kelowna, BC, Canada

Post by ima_gnu » Fri Feb 03, 2006 5:04 am

Change the option "Show armies as graphics" (in the options menu) and you will see the armies in numbers instead of a crowd.
I poop, therefore I am.

firebirdude
Posts: 7
Joined: Tue Jan 31, 2006 5:47 pm

Post by firebirdude » Fri Feb 03, 2006 3:08 pm

Sweet. Thanks.

Also, if you kill off an opponent, you don't get the "leave behind" armies feature. Maybe it's all the time..... or maybe when it's you kill them and are forced to turn in cards. (I know it does it then)

Schnazz
Posts: 1
Joined: Fri Feb 17, 2006 10:24 pm

Post by Schnazz » Fri Feb 17, 2006 10:26 pm

I would love to see the ability to extend the game through scripting. Specifically, game rules and AI would be great!

User avatar
sid6.7
Posts: 364
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:07 am
Location: WEST USA
Contact:

Post by sid6.7 » Thu Mar 09, 2006 5:23 am

harder AI...although i still dont win alot of games as it is... :(

NUKES! like 1 MAX...but you could build 1...

yes i vote for harder attacks for NON-adjacent(sea) countries

paratroopers(limited)

yes i vote for limiting armie sizes per terr. so the map
dont get chock full of units...

a way to trade territorys(1) per turn when playing
ONLINE..

-------------------------------------------
maybe...ability to control "sea" spaces if you want them
on your map...and then the soldier icon changes to a ship
and visa versa...

like this:
name, sea/land, coordinate, connect,connect,connect

or so its easier to read/code
name,coord,connect,connect,sea

so it just has to read "sea" in the connect area
if its not there its "land" by default then
we as map makers dont have to code much...
if you run..you'll only die tired

User avatar
n-drx
Posts: 66
Joined: Tue Dec 28, 2004 1:03 am
Location: Rome, Italy
Contact:

Post by n-drx » Thu Mar 09, 2006 9:26 pm

Definitely the ability to play scenarios and maybe campaigns!

Image Image Image


sid6.7 wrote:yes i vote for limiting armie sizes per terr. so the map
dont get chock full of units...

I totally agree!!

User avatar
qwas
Posts: 350
Joined: Thu Apr 14, 2005 6:00 pm
Location: London, UK
Contact:

Post by qwas » Fri Mar 10, 2006 5:16 pm

warfare in the air, or maybe even naval? (Make that naval, or maybe even air.) Or am I on the track for a *Music plays* NEW GAME!!! *Music Stops*
Proud member of Seans forum since 14th April 2005. 1 year and still counting.
Now to spam those 30 messages to get into 3rd place in post count. :D

I'd like to buy your soul please.
http://www.mindistortion.net/iwantyours ... lex_Rider2

Post Reply