problem with network license

Conquer the island
User avatar
Fusion_power
Posts: 323
Joined: Fri Sep 03, 2004 2:34 pm
Contact:

Post by Fusion_power » Thu Dec 30, 2004 9:11 pm

Sharon,

I connected to your server but since there are no other players connected right now, was unable to start a game. Please go to http://www.selectedplants.com/slay.htm
and send me an email. We'll set up a game.

Fusion

User avatar
sharon
Posts: 43
Joined: Wed Dec 22, 2004 9:48 pm
Location: leicester, uk
Contact:

Post by sharon » Thu Dec 30, 2004 10:01 pm

Thats a shame, i would of thought that if there was only 1 player the pc would of played the other 5 hands........

I wonder what would happen if someone tryed to connect if there was already 6 players playing......

and

I wonder what would happen if someone tryed to connect to a game that was already in progress with say 2 players?, would the computer just give up one of its hands or would they get an error or would they have to wait ?
will my pc ever be fast enough?

User avatar
Fusion_power
Posts: 323
Joined: Fri Sep 03, 2004 2:34 pm
Contact:

Post by Fusion_power » Thu Dec 30, 2004 10:55 pm

Sharon,

Each of those scenarios is known and has been tested.

1. The server will only start a game when 2 or more human players connect.
2. If more than 6 humans connect, then the first 6 play and the rest are spectators. (this is intentional)
3. If 2 or more but less than 6 players are in a game, and another human connects, then at the end of the game in progress, he becomes an active player.

The spectator is an intentional addition that Sean put in on his last major re-write of Slay.

Fusion

User avatar
Leon
Posts: 47
Joined: Fri Sep 03, 2004 3:28 pm
Location: Switzerland

No license number

Post by Leon » Fri Dec 31, 2004 2:01 am

Hi,
I purchased all games on 26th Aug. 04
At the time, I did not bother about finding and entering my license number. Now I wish to try a network game but the program needs a license number, which I cannot find anywhere on the invoice/receipt (1093479254-695-828168)

Can you pls tell me where to look.

Thanks and Happy New Year every one !

leon
Intelligence is a tool to fight the forces of evil.

User avatar
Leon
Posts: 47
Joined: Fri Sep 03, 2004 3:28 pm
Location: Switzerland

Post by Leon » Fri Dec 31, 2004 2:23 am

Under this topic, someone implies you could play over a local network with only one license. I do not have a network but if I had one and invited a friend to try out the game against each other very occasionally, I would find it harsh that I would need 2 licenses for that. There should be a possibility to demo the game by playing a friend strictly on a local network basis with only one license. It seems to me this would make commercial / marketing sense.

http://www.easymessageboard.com/forums/ ... .php?t=103
Intelligence is a tool to fight the forces of evil.

User avatar
sharon
Posts: 43
Joined: Wed Dec 22, 2004 9:48 pm
Location: leicester, uk
Contact:

Post by sharon » Fri Dec 31, 2004 4:02 am

I can fully understand the part "2 copy's of slay need 2 licenses" that is fair enough just as pointed out its like other programs a license per copy.

The only thing that i find a little anoying is there is no central game server for slay unles you make one yourself :cry:

All the online games i have played before do have a game server so as soon as you have paid the price you can log into the games server and there are heaps of other people there waiting to play (not saying all online games are like this but all the ones i have tryed are)

If the software to run the server was written we would be happy to host it as i am sure others would be and i am sure the sales of slay would go up a phonominal rate if it was advitsed that it did infact have game servers :)
will my pc ever be fast enough?

User avatar
MortVader
Posts: 13
Joined: Sat Jan 01, 2005 9:38 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by MortVader » Sat Jan 01, 2005 10:17 pm

Oh... argh.. I need to register windows version so i can MP... NOW.. :]

User avatar
MortVader
Posts: 13
Joined: Sat Jan 01, 2005 9:38 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by MortVader » Sat Jan 01, 2005 10:27 pm

I have purchased the licensenumber, and activated network games.
I tried connecting to slay.hopto.org, but server was down.. :(

User avatar
sharon
Posts: 43
Joined: Wed Dec 22, 2004 9:48 pm
Location: leicester, uk
Contact:

Post by sharon » Sun Jan 02, 2005 9:10 am

slay.hopto.org was just a test i was trying...

If people do want to use it then i will leave it running constant.


I would like to know if ... when running more than 1 game of slay at a time...
would people be able to log into both..ie host slay for 12 players ?
or if i was running 6 would that mean i could host for 36 players?

Please let me know sean..

If i can host more people by running lots of slay games at once then that is great...we can try 10 to start with = 60 people :)

Please let us know as soon as poss...

And by the way all

HAPPY NEW YEAR!!
will my pc ever be fast enough?

User avatar
MortVader
Posts: 13
Joined: Sat Jan 01, 2005 9:38 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by MortVader » Sun Jan 02, 2005 11:05 am

If the game can talk thru different ports, several games can be running at the same time. Sean?

I had an idea last night when I went to bed:

If a client working as a dedicated server, or if there was a dedicated server.exe - it would be great if that dedicated server would not require a network license.

If that was the case, I could also put up a permanent server, since I already have a machine running some irc and xml services.

User avatar
sharon
Posts: 43
Joined: Wed Dec 22, 2004 9:48 pm
Location: leicester, uk
Contact:

Post by sharon » Sun Jan 02, 2005 2:19 pm

f a client working as a dedicated server, or if there was a dedicated server.exe - it would be great if that dedicated server would not require a network license.



good idea
could you do this with just a few tweaks sean :)

i think if it was poss we would suddenly have lots of servers to connect to woooohooooooo
will my pc ever be fast enough?

User avatar
MortVader
Posts: 13
Joined: Sat Jan 01, 2005 9:38 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by MortVader » Sun Jan 02, 2005 2:26 pm

Yes I agree. And I think this would (at least temporarily) boost sales ;)

User avatar
Sean OConnor
Posts: 1299
Joined: Fri Sep 03, 2004 7:47 am
Location: Cambridge, UK
Contact:

Post by Sean OConnor » Sun Jan 02, 2005 4:16 pm

I'll have a go this year at setting up some sort of permanent server system. What it will probably be though is a list of current servers out there. When you run a server you'll be able to say "make this a public server". Then when other people bring up the New Network Game dialog box it will list all the current public servers. How does that sound?

User avatar
MortVader
Posts: 13
Joined: Sat Jan 01, 2005 9:38 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by MortVader » Sun Jan 02, 2005 4:28 pm

I think that would be excellent.
And I still think you should consider the no-network-license-when-server-is-dedicated thing.

It would increase the amount of public servers out there, thereby supporting a larger Slay-community.

User avatar
sharon
Posts: 43
Joined: Wed Dec 22, 2004 9:48 pm
Location: leicester, uk
Contact:

Post by sharon » Sun Jan 02, 2005 8:01 pm

Mr Sean O'Connor

That sounds fantastic, great idea

Can't wait :P
will my pc ever be fast enough?

Post Reply